Посета друштвено одговорној компанији из Петроварадина

 

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом ,,Победа Зара“ АД из Петроварадина. Циљ посете овој социјално одговорној компанији јесте јачање партнерства и сагледавање видова подршке предузећима која запошљавају теже запошљиве категорије станоништва на територији АП Војводине.

Заменик мр павле Почуч је овом приликом истакао да се приликом посете подробније упознао са структуром запослених, производним програмом и плановима овог високо друствено одговорног предузећа.

,,У складу са програмским акционим планом јачања сарадње и подршке предузећима у АП Војводини која запосљавају особе са инвалидитетом упознали смо се са пословном политиком овог предузећа. Од 11 запослених, 7 особа је са одређеним степеном инвалидитета, али их то не спречава да са својим производним програмом буду конкурентни на тржишту. Ово је свакако добар пример пословања који завређује подршку ресорног Покрајинског секретаријата у наредном периоду“, истакао је мр Почуч.