Pokrajinski sekretar dr Ivanišević posetio opštinu Odžaci: neophodno zajedničko ulaganje u infrastrukturne projekte i turističke manifestacije

Odžaci, 30. april 2021. – Delegacija Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na čelu sa pokrajinskim sekretarom, dr nenadom Ivaniševićem, boravila je juče u radnoj poseti opštini Odžaci.

Prilikom susreta sa predsednikom Opštine, Goranom Nikolićem, i saradnicima, povela se diskusija oko aktuelnih kapitalnih i tekućih projekata ove zapadnobačke opštine, počev od komunalne infrastrukture, privrede, preduzetništva, pa sve do turizma i manifestacija svojstvenih ovoj lokalnoj samoupravi, sa ciljem unapređenja postojeće saradnje i definisanja koraka u daljoj saradnji u narednom periodu.

Predsednik opštine je delegaciju Sekretarijata upoznao sa turističkim potencijalima Odžaka, kako prirodnim, tako i kulturno-umetničkim manifestacijama koje će Opština sa resornim Sekretarijatom zajednički graditi u narednim godinama.

Sekretar Ivanišević je rekao da je istinsko zadovoljstvo biti u opštini koja ima ambiciozne planove, koji su, pritom, utemeljeni na finansijskoj podršci.

,,Ocaci su u prethodnom četvorogodišnjem periodu bili korisnici preko 28 miliona dinara budžetskih sredstava Sekretarijata. Smatramo da postoji još prostora za saradnju jer je manje bio zastupljen turizam, dok je najviše sredstava bilo usmereno na oblast zapošljavanja. Ideja jeste da podržimo autentične lokalne manifestacije. To je i deo priče ,,Najbolje iz Vojvodine“, jer bi svakako vraćanje duše tamburice u Deronje bilo nešto što može da ponese ovu oznaku kvaliteta“, rekao je Ivanišević.

On je ovom prilikom obišao i privredne kapacitete opštine Odžaci. Upriličena je poseta štampariji ,,POINT“ d.o.o. iz Odžaka, kao jednom od primera dobre prakse i uspešnog poslovanja.