Otvaranje manifestacije sportski dani Ekonomskog fakulteta u Subotici

Subotica, 29. maj 2021. – Na terenima Sportskog centra „Janko Pejanović” na Paliću, juče su otvoreni tradicionalni sportski dani Ekonomskog fakulteta u Subotici na kojima će se oko 250 bivših i sadašnjih studenata tog fakulteta takmičiti u odbojci, košarci, basketu, rukometu i fudbalu. Organizatori manifestacije su Studentski parlament Ekonomskog fakulteta u Subotici i Organizacija studenata Ekonomskog fakulteta.

Prisutnima na otvaranju ove trodnevne manifestacije obratili su se pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta, i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je rekao da ima jednu želju, a to je da studenti nakon završetka Ekonomskog fakulteta ostanu u Subotici jer je to, kako je naveo, budućnost i privrede i turizma.

„Uživajte i u Subotici, obiđite ceo grad, nemojte samo da budete na Paliću. Subotica je turistički biser koji ima stvari koje niko u Srbiji nema, a to su Subotička sinagoga, Gradska kuća, na kraju krajeva i Ekonomski fakultet ima sedište u Subotici, a ne u Novom Sadu, to moram da vas podsetim. U svakom slučaju, Subotica jeste važan centar“, naglasio je pokrajinski sekretar Ivanišević, poželevši studentima mnogo sreće, malo povreda i mnogo ljubavi.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta naveo je da je jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu podrška omladinskoj politici, podrška mladim i talentovanim ljudima koji imaju veliki potencijal da budu još ambiciozniji i da svojim energijama, novim idejama pomognu našem društvu da napreduje iz dana u dan.

„Pored učenja, svakom mladom čoveku potrebno je i bavljenje sportom. Sport kao sastavni deo života čini da se bolje osećamo, da smo zadovoljniji i da kroz sport jačamo samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i toleranciju. Događaji poput sportskih dana treba da budu kruna sportskog akademskog života, ali i mogućnost za druženje, razmenu iskustava, uživanje i fer takmičenje“, istakao je sekretar Basta.

Gradonačelnik Bakić je rekao da je Ekonomski fakultet tokom proteklih 60godina postao jedan od simbola ovog grada, da je svaki Subotičanin ponosan na tradiciju i ugled ove visokoškolske ustanove i da je deo te tradicije postao i sportski dan koji povezuje studente na najbolji način, jača timski i takmičarski duh i podstiče zdrave stilove života i zajedništvo.

„Studentsko iskustvo čine biblioteke, čitaonice i amfiteatri ali i kulturni, sportski i zabavni sadržaji koje Subotica pruža na najkvalitetniji način. Danas smo okupljeni oko sporta, na terenima koji su do pre tri godine bili potpunozapušteni i neupotrebljivi, dok  danas predstavljaju kapacitete u skladu sa svim sportskim standardima“, istakao je Bakić. To su rezultati politike koju Grad Subotica vodi od 2016. godine, naglasio je Bakić i dodao da se najboljom saradnjom između republičke, pokrajinske i gradske vlasti unapređuje sve ono što čini kvalitetan studentski život.

„Tako se realizuju i veliki kapitalni projekti, poput najsavremenijeg studentskog odmarališta čiji završetak očekujemo sledeće godine, ali koje će već sada biti domaćin studentima subotičkog Ekonomskog fakulteta sa odeljenja u Novom Sadu i Bujanovcu. Studentski standard i studentski sport imaće uvek punu podršku Grada Subotice. Želim vam uspešan sportski dan, svim ekipama takmičarsku sreću i pre svega lepo i nezaboravno druženje na našem lepom Paliću“, rekao je gradonačelnik Bakić.