Мирослав Васин обишао новоизграђени адреналин парк на ченејском Бркином салашу

Нови Сад, 6. октобар 2015.Отварање новог адреналин парка ,,Бркина авантура“ који је суфинансиран средствима Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, одржано је данас на Бркином салашу на Ченеју. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар Мирослав Васин истакао је да је умеће било малим средствима реализовати велик пројекат, што је умногоме представљало изазов како за Секретаријат, тако и за пољопривредно газдинство које је изградњом адреналин стазе садржајно обогатило своју већ разноврсну понуду у аутентичном војвођанском амбијенту.

Пројекат ,,Изградња адреналин парка на Бркином салашу“ суфинансиран је од стране Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова у оквиру Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава непрофитним институцијама, односно удружењима грађана, са територије АП Војводине за финансирање пројеката у области туризма. Износ одобрене субвенције је 100.000 динара. Преостали износ потребних средстава обезбедило је пољопривредно газдинство ,,Бркин салаш“.

,,Адреналин стаза, као нови садржај у оквиру једног од ченејских салаша – Бркин салаш, омогућиће деци и свима онима који су жељни узбуђења и изазова да дођу и опробају се на овој стази. Сам салаш је типичан војвођански салаш, који обухвата зимске и летње садржаје, узгој домаћих животиња, обрадива поља и узгој воћа и поврћа. Адреналин стаза је по својој природи необичан садржај у оквиру једног салаша, али је веома значајан, који ће омогућити посетиоцима да поред постојећих садржаја на салашу, опробају и тестирају своје способности. Покрајински секретаријат је овај пројекат помогао скромним средствима, али је сама реализација парка један значајан подухват“, рекао је Васин.

Оваквим концептом активности, у виду пратећих догађаја у оквиру газдинства, могуће је постићи жељени ефекат продужења боравка посетилаца у покрајини. Стварање услова за удруживање салаша у циљу развоја руралног туризма у Војводини створило би услове за диверзификацију прихода и њихово повећање, чиме би се младим људима у руралној средини пружила могућност да остану и унапређују своје пословање и газдинства. Концепт ,,активан дан“ је усмерен и ка деци школског узраста, како би се вратила природи и здравом животу и ван градског бетона.

Аденалин парк ,,Бркина авантура“, има 13 стаза, а виспренијима је потребно око 45 минута да савладају све препреке. Парк ће представљати темељ вишедневних кампова за децу где ће они моћи да развијају психомоторичке и физичке способности и уче разне вештине сналажења у природи, постављање шатора и слично.