Заменик мр Павле Почуч у радној посети Зрењанину: Зрењанин импресиван у погледу социјално одговорног пословања и унапређења социјалног предузетништва

Нови Сад, 1. фебруар 2019. – Заменик покрајинског секретара, мр Павле Почуч, боравио је у радној посети Зрењанину и том приликом обишао организације у које карактерише друштвено одговорно пословање које имају карактер социјалних предузећа. Представници Удружења Зона позитивних промена, Пословног инкубатора БИЗ и Регионалног центра Банат, представили су своје програмске активности и упознали заменика Почуча са актуелним стањем, проблемима и даљим активностима на пољу унапређења социјалног предузетниства.

,,Овде сам да дам подршку и одам признање на успешним активностима којима сте помогли теже запошљивим и рањивим категоријама и испунили своју друштвено одговорну мисију која карактерисе социјална предузећа. Брига, помоћ и запошљавање самохраних родитеља, избеглих и прогнаних, особа са инвалидитетом, ратних ветерана и младих је право и обавеза свих нас, а на том пољу почињемо да остварујемо све боље резултате применом модела социјалне економије којим се смањује сиромаштво и запошљавају рањиве категорије“, истакао је мр Почуч.

Покрајинска влада и ресорни Секретаријат ће и у овој години настојати да пружи значајну подршку социјалним предузетницима широм АП Војводине, а Зрењанин је свакако један од најбољих примера друштвено одговорног пословања и примера добре праксе у функционисању социјалних предузећа.

Заменик Почуч је додао да ће се кроз активне мере политике запошљавања, финансијске подршке јавним радовима, помоћ инкубаторима, регионалним центрима и агенцијама у Војводини, те путем субвенција за набавку машина, опреме и репроматеријала, засигурно утицати на значајно повећање броја запослених који спадају у теже запошљиве категорије становништва и тиме мотивисати и остала удружења и привредни субјекти да у свом пословању примене модел социјалног предузетништва.