AP Vojvodina na svom Paviljonu na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu: održano svečano otvaranje u hali 1 Beogradskog sajma

U hali 1 Beogradskog sajma, danas, prvog dana 43. Međunarodnog sajma turizma, upriličeno svečano je svečano otvaranje Paviljona AP Vojvodine, tačnije Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda Vojvodine.

Sekretarijat i Garancijski fond prvi put se predstavljaju na svom izložbenom prostoru na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 24. do 27. marta.

U okviru 100 kvadratnih metara u hali 1 Beogradskog sajma u toku četiri dana Međunarodnog sajma turizma biće organizovane veoma zanimljive prezentacije.

Danas, odnosno prvog dana, celodnevni program je posvećen nosiocima oznake kvaliteta ,,Najbolje iz Vojvodine“, u okviru koga se predstavlja 18 korisnika oznake, kojima je ista dodeljena po prošlogodišnjem konkursu.

Potom, u petak, 25. marta, gost-domaćin štanda biće Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a prezentovaće fruškogorske manastire i negovanje vrednosti bogatstva različitosti – multikulturalnost, kulturu nacionalnih zajednica u Vojvodini.

U subotu će se na Paviljonu predstavljati sportsko- rekreativni turizam na Fruškoj gori i manifestacija ,,Tour de Fruška” koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte.

Poslednjeg dana Beogradskog sajma turizma, u nedelju 27.03.2022. godine, na Paviljonu Vojvodine će se predstaviti preduzetnici i oni koji se bave starim i umetničkim zanatima i proizvođači tradicionalne hrane i pića u Vojvodini.

Prvi put se na Paviljonu Vojvodine predstavlja i Republika Angola, kao počasni gost i učesnik, s obzirom da je Pokrajinska vlada nedavno sa provincijom Bengo potpisala Pismo o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje.

Otvarajući Paviljon, pokrajinski sekretar Ivanišević je istakao da će se u naredna četiri dana Vojvodina predstaviti u najboljem svetlu velikom auditorijumu Beograda, ali i Srbije i regiona.

,,Ideja je bila da predstavimo Vojvodinu na način na koji je predstavljena na ,,Expo 2020 Dubai“, kao najrazvijeniju regiju Republike Srbije koja prednjači u IT sektoru i digitalnoj poljoprivredi, ali počinje da prednjači i u turizmu. Privredni pokazatelji čak pokazuju da je početak ove godine bolji od istog perioda 2019. godine. Danas i u naredna četiri dana Paviljon Vojvodine izgleda onako kako bi trebalo da izgleda, gde se predstavlja ono najbolje iz Vojvodine“, rekao je Ivanišević dodavši da sam Paviljon oslikava Vojvodinu, gde se služi najbolja hrana, vina, čuju zvuci tamburice, a goste dočekuju domaćini sa velikim osmehom na licu.

Na današnjem otvaranju prisutnima su se obratili i direktor Garancijskog fonda Đorđe Raković i Nj.E. Ambasador Angole Alsino duš Prezereša Izate Fransiško da Konseisao.