Potpredsednik Ivan Đoković na III Biznis kafeu u Novom Sadu pod nazivom ,,Ostati i uspeti“

Preuzeto sa https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Najpopularije druženje malih preduzetnika ,,Business Café“, održano je po treći put u Novom Sadu, a jučerašnji susret nosio je naziv „Ostati i uspeti“. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, pozdravio je okupljene učesnike i pružio podršku takvom vidu kreativnog, poslovnog okupljanja, istakavši značaj razmene ideja i iskustava, u cilju što bolje organizacije poslovanja i kreiranja poslovnih ideja kroz preduzetničku ambiciju.

Preuzeto sa https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Đoković je prisutne upoznao sa svim aktivnostima Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i naglasio da će Sekretarijat u narednom periodu akcenat svojih aktivnosti staviti na podsticaj za mlade preduzetnike koji imaju između 25 i 40 godina, kao i na razvoj kreativnih delatnosti, poput IT sektora i dizajna. Pozvao je sve male i srednje preduzetnike da se što bolje informišu i maksimalno iskoriste sve mogućnosti koje im Sekretarijat nudi putem konkursa koje raspisuje.

Susretu mladih preduzetnika prisustvovali su i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast privrede, Branislav Bandić, i pomoćnik za oblast turizma, mr segrej Tamaš.

Preuzeto sa https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Ključna poruka ovih susreta u godini preduzetništva jeste da mladi preduzetnici nisu usamljeni u svom poslovanju, te da, sa istih polaznih osnova, uprkos problemima koje nesporno moraju da prevazilaze, moguć je uspeh, što sagovornici predstavljanjem sopstvenih primera dobre prakse i uspešnog poslovanja potvrđuju.  

Upravo je ,, Business Café“ najpopularniji vid okupljanja malih preduzetnika u regionu, koji se u Srbiji organizuje više od tri godine, i to u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, dok se u regionu privredni susreti organizuju u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Preuzeto sa https://www.facebook.com/BusinessCafeEvent/photos/

Do sada je održano preko stotinu susreta, u okviru kojih je razmenjeno više od 250 uspešnih preduzetničkih priča, u prisustvu od oko 10.000 učesnika i gostiju.

Partneri 3. ,,Business Café“-a su Privredna komora Srbije i portal Moja firma.