Заменик Почуч у посети занатској радионици која негује традиционалну израду прeдмета од дрвeта и нуспроизвода

 

Нови Сад, 11. октобар 2019. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, посетио је породичну радионицу из Новог Сада, која се бави израдом производа од дрвета, плуте, сламе и прућа.

,,Радионица Петровић из Новог Сада је позитиван пример успешно осмишљеног породичног бизниса којој је пружена подршка за набавку опреме и репроматеријала за потребе њиховог пословање“, рекао је Почуч, додавши да су Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за привреду и туризам посебан акценат ставили на подршку микро, малим и породичним предузетничким радионицама, као носиоцима привредног развоја у Републици Србији и АП Војводини.

Посета је реализована у оквиру редовних обилазака микро и малим предузетницима којима је Покрајински секретаријат за привреду и туризам пружио финансијску подршку, превасходно у домену набавке машина, опреме, софтвера и друге нематеријалне имовине, као и репроматеријала неопходног у свакодневном пословању, са посебним фокусом на уметничке и старе занате међу којима је и наведена радионица.