Секретар Иванишевић потписао Писмо о намерама за ширење мреже женског предузетништва

Нови Сад, 18. фебруар 2021. –  Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, потписао је данас Писмо о намерама са председницом Удружења ,,Бизнис на штиклама“, Софијом Бајић, са циљем да се досадашња сарадња развија и продуби у областима од заједничког интереса, а у оквиру подстицања и унапређења области женског предузетништва. Оваква сарадња инспирише предузетнице, струковне и невладине организације да развијају добре међусобне односе и сарадњу, умрежавају се размењујући знања и искуства у свом домену.

Захваљујући сарадњи овог Удружења са Унијом пословних жена Војводине, као и са бројним предузетницама, односно предузећима у којима послују жене као оснивачи, власници, директори, са изузетним успехом су исплели мрежу пословних жена и реализовали идеју о организовању, сада већ традиционалне Међународне стручне конференције симболичног назива ,,Бизнис на штиклама”, која има за циљ промоцију и унапређење женског предузетништва, како на територији АП Војводине, тако и у Републици Србији и региону.

Секретар Иванишевић је истакао да је овом сектору потребно пружити подршку, посебно у погледу имплементације пројеката које ово Удружење реализује у земљи и са партнерима из иностранства.

Он је додао да се потписивањем Писма о намерама са Удружењем које подстиче предузетништво и окупља предузетнице, настоји да се заједничким радом на активностима од значаја за све чиниоце ефикасније утиче на подизање квалитета привредне и пословне климе у женском предузетништву, како би се предузетнице оснажиле и осамосталиле у сопственом одрживом бизнису.

Иванишевић је овом приликом истакао и могућност заједничког учешћа на сајму привреде који Секретаријат организује са Новосадским сајмом у априлу месецу, а у оквиру сесије која би била посвећена управо женском предузетништву, што представља прилику за окупљање што већег броја предузетница у оквиру дигиталне платформе путем које ће се сајам и одвијати.

Софија Бајић је посебно истакла значај конференције ,,Бизнис на штиклама“ која окупљајући пословне жене умногоме утиче на  унапређење привредног амбијента и ширења свести о важности мотивације, учења, стварања пословних могућности и умрежавања предузетница у савременим друштвима. Све то јесте предуслов који је довео до тога да ова конференција постане водећа манифестација намењена усвајању знања из кључних области за покретање посла и за сам опстанак у предузетничком свету.

Она је додала да су представнице Удружења започеле обилазак јединица локалне самоуправе, где окупљају предузетнице којима преносе знања и искуство потребно за започињање новог, али и унапређење постојећег пословања. Значајно је и спровођење Пројекта прекограничне сарадње са Хрватском који је у току под називом ,,Женски бизнис центар“, којим је обухваћено око пет стотина предузетница, а који траје осамнаест месеци уз продужетак рока од три месеца.

У текућој години Удружење планира одржавање конференције такмичарског духа ,,Приче на штиклама“ у другој половини марта месеца, хуманитарни бал поводом расписивања конкурса за женски стартап, као и одржавање традиционалне конференције ,,Бизнис на штиклама“.